شکلات مارس اصل ممکن است به ورزشکاران کمک کند مسافت بیشتری را طی کنند و در عین حال از اکسیژن کمتری استفاده کنند.
یافتههای منتشر شده در مجله انجمن بینالمللی تغذیه ورزشی نشان میدهد که کمی شکلات تلخ ممکن است اکسیژن را در طول تمرینات تناسب اندام افزایش دهد.
محققانی که دوچرخهسوارانی را که در بریتانیا تایمآزمایی میکردند مورد مطالعه قرار دادند، دریافتند که «بعد از خوردن شکلات تلخ، دوچرخهسواران هنگام دوچرخهسواری با سرعت متوسط، اکسیژن کمتری مصرف میکردند و همچنین مسافت بیشتری را در یک تایم آزمایش دو دقیقهای مسافت بیشتری طی کردند».
دانشمندان بر این باورند که موفقیت شکلات تلخ در این مورد این است که حاوی فلاونول هایی به نام اپی کاتچین است که باعث افزایش ترشح اکسید نیتریک در بدن می شود. آب چغندر نیز اثر مشابهی دارد.
ارتباط بین مصرف شکلات و خطر فیبریلاسیون دهلیزی نیز در گروه بزرگی از پزشکان مرد ایالات متحده گزارش شده است [40]. یک مطالعه آینده نگر دیگر مبتنی بر جمعیت روی 20992 شرکت کننده نتوانست ارتباطی بین مصرف زیاد شکلات (تا 100 گرم در روز) و نارسایی قلبی را نشان دهد.
یک بررسی سیستماتیک نشان داد که مصرف منظم شکلات (<100 گرم در هفته) ممکن است با کاهش خطر قلبی عروقی مرتبط باشد و مناسب ترین دوز مصرف شکلات 45 گرم در هفته است، زیرا سطوح بالاتر ممکن است به دلیل اثرات نامطلوب، فواید سلامتی را خنثی کند. با مصرف زیاد قند مرتبط است .
این یافتهها مشابه نتایج یک گروه بزرگ از مردان سوئدی بود که ارتباط J شکل بین مصرف شکلات و بروز نارسایی قلبی را نشان داد.
کاکائو همچنین در درمان بیماری های مغزی مانند سکته مغزی نقش دارد. در واقع، مصرف کاکائو با افزایش جریان خون مغزی مرتبط است. به همین ترتیب، مصرف روزانه شکلات ممکن است احتمال حمله سکته مغزی را کاهش دهد. با این حال، یک مطالعه کوهورت آیندهنگر و مبتنی بر جمعیت ژاپنی، ارتباط بین مصرف شکلات و خطر کمتر سکته مغزی را در زنان و نه در مردان گزارش کرد.