مصرف زیاد شکر در سراسر جهان باعث بروز بیماری های مختلفی در جوامع شده است اما از آنجایی که دسرها و غذاهای شیرین را نمی توان از برنامه غذایی حذف کرد، مصرف کنندگان تمایل بیشتری به استفاده از محصولات حاوی شیرین کننده های طبیعی دارند.
در نتیجه صاحبان صنایع غذایی سعی در استفاده از شکر طبیعی و کاهش مصرف شکر دارند و به همین دلیل خرما بسیار مرسوم شده است.
همانطور که می دانید خرمای مضافتی مرغوب شیرین، سالم، سرشار از مواد مغذی است و به طریق مختلف قابل خوردن است.
خرمای مضافتی یکی از مرغوب ترین خرماهای دنیاست ، میوه های کوچکی به طول متوسط 2 تا 4 سانتی متر و قطر 2 تا 3 سانتی متر و به شکل گرد تا بیضی با انتهای منحنی صاف است و گاهی اوقات با تکه ای از ساقه آن نیز یافت می شود هنوز متصل است.
خرمای برهی زمانی که جوان و نیمه رسیده است زرد طلایی است و سطحی صاف، کشیده و سفت با قوام ترد دارد.
هنگامی که میوه ها کاملاً رسیده باشند رنگ زرد به کهربایی و قهوه ای تیره می شود و سطح آن چروک می شود و همچنین گوشت نرم شده و به بافتی صاف، کرمی، مرطوب و کمی جویدنی تبدیل می شود.
خرمای برهی دارای رایحه ای ملایم و گس است که در حالت نیمه رسیده با نت های میوه ای شیرین دارچین، نارگیل و نیشکر مخلوط می شود.
با رسیدن میوه، طعم و مزه آن به رنگ های شیرین، کره ای و میوه ای با رنگ های آب نبات و عسل عمیق می شود و در فصل پاییز نیز فراوان است.
خرمای برهی منبع عالی فیبر برای تحریک سیستم گوارشی و سرشار از پتاسیم برای متعادل کردن سطح مایعات در بدن است.
منبع خوبی از مس برای حفظ سیستم عصبی سالم، منیزیم برای تنظیم فشار خون، منگنز برای تقویت رشد بافت همبند و مقادیر کمتر ویتامین B6، آهن و ویتامین C است.