خرمای مورد استفاده در این تحقیق خرما مضافتی مضافتی بود که عمدتاً در سراوان و ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان ایران می روید.
مضافتی و ربی خرمایی هستند که ارزش اقتصادی دارند.
P. dactylifera از درختان چندمنظوره توسط مردم بومی سراوان محسوب می شود.
خانه های روستایی با برگ و تنه درخت خرما ساخته شده است.
همچنین از برگ های این گونه برای صنایع دستی استفاده می شود. میوه خرما رطب مقوی است و همچنین به عنوان دارو برای سرفه، تصفیه خون، کم خونی، ملین و سرطان استفاده می شود.
جوشانده خرما برحی برای مشکلات کلیوی و دانه های آسیاب شده به عنوان علوفه دام استفاده می شود.
P. dactylifera به عنوان یک درخت زندگی در میان قبایل بلوچ مورد احترام است و به عنوان غذا، خوراک دام، دارو، مصالح ساختمانی، حصار کشی، اقلام مختلف خانگی، تزئینات و صنایع دستی استفاده می شده است.
قابل اعتماد و متخصص:
نتایج
نتایج آزمون کولموگروف-اسمیرنوف نشان داد که داده های به دست آمده به طور نرمال توزیع شده اند. اطلاعات دموگرافیک که نشان داد اکثریت شرکت کنندگان (80.6%) بلوچ بودند.
پدران دیپلم یا تحصیلات کمتری داشتند
همانطور که نتایج نشان داد سطوح Hgb، Hct و فریتین پس از مصرف خرما مضافتی ایران در دانشآموزان دختر دبستانی افزایش یافت.
تمام شرکتکنندگانی که در ابتدای مطالعه IDA داشتند، افزایش شاخصهای خونی را نشان دادند که میتوان گفت که این به دلیل وجود آهن در خرما و نقش آن در تولید گلبولهای قرمز است.
همکاران همچنین دریافتند که استفاده از خرما به مدت 2 ماه توسط کودکان 9 تا 11 ساله در پرورشگاه باعث افزایش سطح Hgb و فریتین شده است.
20 عبدالرحمن و همکاران همچنین گزارش دادند که سطح Hgb در زنان باردار مصری پس از مصرف 100 گرم خرما بهبود یافته است. روزانه به مدت 7 هفته.28
- منابع:
- تبلیغات: